Που Βρίσκεται Η Ψυχή Μέχρι Την Δευτέρα Παρουσία Και Την Ανάσταση Των Νεκρών;

Απο την μια γνωριζουμε για τον “βρομερο” Αδη  απο την μαρτυρια του φιλου Του Χριστου Λαζαρου ο οποιος ηταν Επισκοπος εδω στην Κυπρο για 30 χρονια και απο την άλλη γνωριζουμε για τον Παραδεισο οπου και πηγε ο Χριστός μαζι με τον ληστη οπως υποσχεθηκε θα τον παρει μετά απο την Ανασταση. Η Βασιλεια των Ουρανων οσο και η κολαση θα ερθουν εις γνωση ολων των ανθρωπων κατα τη Δευτερα Παρουσια οταν ολες οι ψυχές θα ξαναποκτησουν τα σωματα τους και κατά την προαιρεση του καθ’ενος. [Γαλατας 6:7-8]  7 Μὴ πλανᾶσθε, Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται· ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει· 8 ὅτι ὁ σπείρων εἰς τὴν σάρκα ἑαυτοῦ ἐκ τῆς σαρκὸς θερίσει φθοράν, ὁ δὲ σπείρων εἰς τὸ πνεῦμα ἐκ τοῦ πνεύματος θερίσει ζωὴν αἰώνιον.Στον στιχο 8 βλεπουμε την διαφορά των αβαπτιστων και αιετικων (ὅτι ὁ σπείρων εἰς τὴν σάρκα ἑαυτοῦ ἐκ τῆς σαρκὸς θερίσει φθοράν) με τους Αγιους ( ὁ δὲ σπείρων εἰς τὸ πνεῦμα ἐκ τοῦ πνεύματος θερίσει ζωὴν αἰώνιον) !

ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ (εκεινων δηλαδη οι οποιοι θεραπευτηκαν απο τα παθοι θα ειναι κατα  Αγ. Νικόλαο τον Αγιορείτη,  θα είναι όπως εκείνο Του αναστημένου Χριστού και θα είναι: Μαλακά, Ελαφριά, Όμορφα, Ένδοξα, Διαφανή, Φωτεινά, Ζεστά, και Πνευματικά. «Φως και φώτα» κατά τον απόστολο Παύλο κατά την αναλογία της προαιρέσεως του καθενός. Τα σώματα των αγίων θα διαφέρουν από δόξα σε δόξα όπως διαφέρει το φως της σελήνης με εκείνο του ηλίου! (Σημ. Δεν θα διαφερουν ομως σε τιποτε εις την Παρουσια Του Κυρίου)

ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΔΕ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΑΜΑΡΤΙΕΣ  θα έχουν μεγάλη και ασύγκριτο διαφορά από των ενάρετων και θα είναι:  σκληρά, βαρέα, άσχημα, άτιμα μαύρα, σκοτεινά, ψυχρά και χονδρά οπως ακριβώς εκεινου του διαβολου και των δαιμονων του. Η δικαιωσυνη Του Χριστου οχο μονο γνωστη θα ειναι σε ολα τά κτισματα του θα ειναι και ορατη!

Μεχρι ομως την Δευτερα Παρουσια ο Κυριος Ιησους Χριστός βρισκεται στην Παραδεισο και ο τελωνισμος των ψυχών ο οποιος μπορει να θεωρηθεί ως ~ κριση πριν την Κριση~  η οποια συμπεριλαμβανει για λογους δικαιοσυνης και δαιμοπνες η οποια θα εξασφαλισει για τον Αγιο την παρουσια του εις τον θρονο του Θεου μεχρι την Δευτερα Παρουσια!  Οσο για τους αβαπτιστους, ο Τελωνισμος δεν ειναι προσιτος λογω της κυριαρχιας πανω σε αυτους του πνευματικου θανατου ο οποιος κληρονομειται απο τον Αδαμ και την Ευα εις ολους ανεξαιρετως τους απογονους τους ο οποιος περιγραφει “τον αωνιο αποχωρισμο του ανθρωπου απο Τον Θεό” ! Εις το κεφαλαιο 33 της Εξοδου και στον στιχο 20 μας γινετε περιγραφη για τους λογους γιατι!  “το της θεότητos πρόσωπον ουδείς ηδύνατο να δει και να ζήσει” Για την Σωτηρια τοτε των ανθρωπων, ανέλαβε το της ανθρωπότητας πρόσωπον (έγινε κτίσμα) ίνα (δια του Βαπτισματος) τούτο ιδόντες ζησωμεν!

Για ολους τους υπολοιπους ανθρωπους (ψυχες) ο Αδης ηταν και ειναι το αιωνιο δεσμωτηριο των ψυχών μεχρι την Δευτερα Παρουσια, την Κριση και την Ανταποδωση!

What happens to the soul after death? (Toll Houses)

Η ΨΥΧΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s